Proposta de recepta per aquest estiu
Ara que ens trobem en plena època de calor, hem volgut recuperar una de les receptes que vàrem realitzar durant l’últim taller de cuina. Un plat refrescant i nutritiu que podem degustar com a aperitiu o plat principal.
· MILFULLES DE TOFU AMB TOMÀQUET I OLIVADA ·
Ingredients
250 gr. de tofu
3 o 4 tomàquets madurs
1 cullerada sopera d’olivada
2 cogombrets
1 cullerada sopera de muggi miso
Oli d’oliva verge extra
1 cullerada de postres de vinagre d’umeboshi
Orenga
Preparació
Tallem el bloc de tofu a làmines fines i el marquem a la paella. Diluïm la pasta de miso amb una mica d’aigua i un cop refredat el tofu, posem el miso repartit per damunt de cada una de les làmines de tofu i el deixem macerar 1 hora com a mínim.
Mentrestant, piquem els cogombrets i els posem en un bol on hi afegirem 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra i la culleradeta de vinagre d’umeboshi. Finalment hi posem l’olivada i ho barregem tot.
Muntem el plat fent capes, una de tomàquet, una de tofu macerat i una capa fina de la barreja d’olivada.
Acabem el plat afegint-li un rajolí d’oli d’oliva barrejat amb orenga.
♣ Si esteu familiaritzats amb les algues podeu enriquir una mica més el plat fent un tàrtar d’algues. Agafem una cullerada sopera d’algues dulse i la mateixa proporció d’algues arame. Posem les algues en remull uns 15 minuts i les escorrem. Les afegim a la barreja d’olivada abans de muntar el plat.
Tingues en compte…
– El tofu és important donar-li cocció per fer-lo més digestiu (en aquest cas a través del marcatge a la paella i la maceració amb pasta de miso).
– El vinagre d’Umeboshi és un aliment probiòtic de gust suau i salat que cuida la nostra flora bacteriana intestinal.
– Les algues li donen un extra de nutrients a la preparació.
BON PROFIT!